Monetra Pirkanmaa järjesti Tekoälyfoorumin asiakkailleen
Monetra Pirkanmaan väki kokoontui asiakkaiden kanssa ajankohtaisen asian äärelle Tekoälyfoorumiin 20.11.2024. Tapahtuma tarjosi osallistujille mahdollisuuden tutustua tekoälyn maailmaan ja sen moninaisiin hyödyntämismahdollisuuksiin esimerkkien ja ryhmätöiden avulla.
Inspiroiva alustus Goforen Harri Juntuselta
Monetra avasi tapahtuman kertomalla omasta tekoälypolitiikastaan ja tulevaisuuden suunnitelmista sekä tietosuojasta tekoälyn käyttämiseen liittyen. Tapahtuman pääpuhuja oli inspiroiva Goforen Harri Juntunen. Hän aloitti puheenvuoronsa kertomalla omista kokemuksistaan tekoälyn parissa. Hän mainitsi jopa käyvänsä iltakävelyillä tekoälyn kanssa. Tai no, ainakin keskustelevansa tekoälyn kanssa vaikkapa seuraavan päivän palavereistaan. Puheenvuorossa muisteltiin myös tekoälyn nyt jo 75-vuotista alkua, jolloin Alan Turingin jakoi ajatuksensa siitä, voisivatko koneet olla ihmisiä viisaampia?
Juntunen totesi, että oppimismatka tekoälyn parissa on kesken ja se jatkuu edelleen huimaa vauhtia. Hän korosti vanhoista tavoista poisoppimisen tärkeyttä ja rohkaisi aloittamaan päivän tekoälyn avulla, jotta siitä tulee itselle rutiini. Hän painotti myös kolmea tärkeää ohjetta tekoälyn käytöstä:
1. Älä jaa yksityisiä tietoja.
2. Ole avoin tekoälyn käytöstä ja tarkista tulokset.
3. Harjoittele ja opi joka päivä uutta.
Juntunen esitteli ajatusten herättäjänä joitakin konkreettisia esimerkkejä tekoälyratkaisuista ennen osallistujien yhteisiä ryhmätöitä. Esimerkkeinä hän nosti mm. kotihoidossa käytettävän äänikäyttöliittymä, laajojen dokumenttien muuntamisen kuunneltaviksi podcasteiksi, brändin mukaiset rekrytointi-ilmoitukset sekä Goforen Grannyn, jolta työntekijät voivat kysellä työsuhteeseen ja jopa työehtosopimukseen liittyviä kysymyksiä.
Porinaa ryhmätöissä
Ryhmätöissä keskusteltiin tekoälyn nykyisistä käyttökohteista, kuten kuvahauista, transkriptioista ja pöytäkirjoista. Ennen kaikkea kuitenkin ideoitiin tekoälylle uusia käyttötapoja. Ryhmissä visioitiin tekoälyn käyttämistä mm. talousarvion tekemiseen, nykyistä parempaa ja kokonaisvaltaisempaa hyödyntämistä erilaisissa kokouksissa ja hiljaisen tiedon rekrytointihaastattelujen tallentamista. Huikein ja kokonaisvaltaisin idea lieni kuitenkin tekoälyn hyödyntäminen teiden kunnossapidossa lähtien sään ennustamisesta aina työntekijöiden oikeaan resurssointiin niin kunnossapidossa kuin myös asiakaspalvelussa.
Kiitämme aktiivisia osallistujia ja toivotamme innostavia sekä yhteisiä hetkiä tekoälyn parissa!