Joogan kautta uuden kimppuun
Monetra Keski-Suomen vuosi on käynnistynyt vauhdikkaasti, ja uusiakin työntekijöitä on ehtinyt hypätä kelkkaan. Yksi heistä on vastikään työnsä aloittanut Taimi Närhi, jota jututimme työpäivän lomassa Monetra Keski-Suomen toimipisteessä Heikinkadulla.
Miten työpäiväsi alkoi?
− Koko aamupäivä vierähti sairaalanmäellä, kun käytiin läpi tiimien työnjakoa. Johdan toista kahdesta palkkahallinnon tiimistä, mutta samalla toimin toisen esimiehen työparina. On todella hyvä, että voimme yhdessä suunnitella ja organisoida toimintaa. Siinä onkin juuri nyt paljon työnsarkaa, etenkin kun myös itselläni on tekemistä kokonaiskuvan muodostamisessa – aloitin tehtävässäni tasan viikko sitten! Kauan ei ole ollut aikaa lämmitellä vaan olen hypännyt suoraan uuden työn ytimeen.
Miten päädyit Monetra Keski-Suomeen? Kuinka osasit hakeutua upouuteen yhtiöön?
− Olin Jyväskylän yliopiston hallinnossa töissä controllerina, yksikköjohdon päätöksenteon tuen tehtävissä. Jo hetken aikaa minulla oli ollut tunne, että haluaisin jotakin uutta ja erilaista haastetta työhöni. Olin jo hetken ehtinyt seurata Monetraa tiedotusvälineissäkin, kunnes bongasin, että sinnehän haetaan palvelupäällikköä. Tehtävä kuulosti heti mielenkiintoiselta ja haastavalta – etenkin kun kyse on aivan uudesta yhtiöstä, jonka väki koostuu kahdesta eri organisaatiosta. Ajattelin kokeilla onneani ja tässä sitä nyt ollaan! Mielenkiintoinen, uusi, rakentuva kokonaisuus!
Missä määrin ensimmäinen työviikko on vastannut odotuksiasi?
− Aika pitkälle työ on vastannut odotuksiani. Muutosjohtamisella on vastattava haasteeseen siitä, kuinka saadaan yhdistettyä kaksi erillistä yhdeksi uudeksi kokonaisuudeksi siten, että kaikilla on hyvä olla. Etenkin näin alussa painopiste on ollut käytännön esimiestyössä, ihan niin kuin ajattelinkin. Esimiehenä toimiminen on minulle suhteellisen uutta, sillä olin yliopistolla asiantuntijatehtävissä, joskin vuoden ajan olin välillä pienen tiimin lähiesimiehenä. Työympäristönä se oli kuitenkin hyvin toisenlainen.
Mistä koet että edellisissä tehtävissäsi on sinulle eniten hyötyä nykyisessä tehtävässäsi?
− Näen että minulla on aika hyvä kokonaiskäsitys taloushallinnon kentästä, kun olen lähtenyt liikkeelle ihan ruohonjuuritasolta. Toimin alun perin tilitoimistossa kirjanpitäjänä, joten talouspalvelukeskuksessa tarvittava vahva perusosaaminen kumpuaa jo sieltä. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri, mutta olen suorittanut myös amk-tutkinnon ja merkonomitutkinnon. Olen ollut töissä useilla tasoilla ja tehnyt vähän kaikenlaista laskuista kirjanpitoihin ja sisäiseen laskentaan ja ostolaskuihin – näen myös sen, kuinka nämä osaset linkittyvät. Lisäksi olen ikuinen opiskelija: uudet jutut virkistävät aivoja kummasti.
Olet vasta aloittanut, mutta onko työssä jokin jo ehtinyt yllättää?
− Ehkä se, kuinka iso porukka Monetra Keski-Suomessa lopulta on. Olihan se jo minulla tiedossa, kun tänne tulin, mutta kyllä sen tässä nyt näkee konkreettisesti, että meitä on tosi paljon, ja hyvä niin.
Mitä teet silloin kun et ole töissä?
− Harrastan astangajoogaa aktiivisesti. Käyn joogassa yleensä jo ennen töihin tuloa, joten illat töiden jälkeen ovat vapaat kaikelle muulle: ehdin kuskata lapsia, ulkoiluttaa koiraa ja hoitaa arjen askareita omakotitalossa. Pitkään en pitänyt itseäni aamuihmisenä, mutta nyt kun olen saanut rytmin päälle, niin se on itse asiassa aika kivaa. Kun saapuu töihin joogan kautta, niin on tunne että on valmis kaikkeen!
Minkä kirjan olet lukenut viimeksi?
− Yuval Noah Haharin Sapiens: Ihmisen lyhyt historia, joka oli mielenkiintoinen. Ja sitten tietysti jatkuvasti lukulistalla on joogaan liittyvää kirjallisuutta.
Millaista tulevaisuutta povaat Monetra Keski-Suomelle?
− Uskon että varmasti on hyvä tulevaisuus ja että töitä riittää. Toisaalta tietenkin työtä riittää sisäisesti siinäkin, että hiotaan yhteisiä, toimivia työskentelytapoja.
Mitä sinulla on juuri nyt päällimmäisenä mielessä?
− Nyt ollaan vasta alussa, mutta emme tietenkään starttaa tyhjästä. Meillä on hyvää osaamista ja asiakasta kuunnellaan. Yhdessä keskustelemalla ja tekemällä onnistumme varmasti, ja varmasti löytyvät toimintatavat jotka sopivat kaikille.
Millainen on mielestäsi hyvä työpäivä?
− Hyvä työpäivä on sellainen, jossa työn imu vie mennessään ja järjestelmät ynnä muut toimivat. Myös positiivinen vuorovaikutus kaikkien työkavereiden kanssa kuuluu hyvään työpäivään.